• Contact

  “Eén ogenblik van inzicht is vaak meer waard dan de ervaring van een heel leven.”
  Oliver Wendell Holmes

Over André

Ik ben een no-nonsense finance professional die vanuit finance en control perspectief bedrijven ondersteunt en adviseert. Het overtreffen van de verwachtingen is iets waar ik elke opdracht weer voor ga!

Ik ben André en streef er naar om bij bedrijven business control naar een hoger niveau te krijgen. Dit doe ik vanuit mijn ervaring als business controller, finance manager en management consultant. In de 10 jaar die ik als management consultant gewerkt heb bij Arthur Andersen en Deloitte, heb ik geleerd om goed te luisteren naar de behoefte van de klant, dit te vertalen naar praktische oplossingen en dit te koppelen aan het business model. In de 7 opvolgende jaren heb ik als business controller en finance manager bij KPN bijgedragen aan het optimaliseren van de Finance organisatie en met name de groei van business control naar business partner.

Focus, vasthoudendheid en een resultaat gedreven mindset ondersteunen mij bij het realiseren mijn doelstellingen op zowel zakelijk gebied als privé. Energie haal ik uit het zoeken naar verbeter potentieel en ook daadwerkelijk doorvoeren daarvan. Ik ben in staat behoefte van de business te vertalen naar praktische oplossingen en de link te leggen tussen business drivers en de financiële besturing.

Ik heb het vermogen ontwikkeld om de hoofdboodschap over te brengen zonder de details uit het oog te verliezen. In mijn communicatie ben ik helder en duidelijk, waarbij ik de bestaande verhoudingen en belangen niet uit het oog verlies. Één plaatje zegt meer dan duizend woorden en daarom streef ik bij het gebruik van presentaties naar een beperkt aantal pagina’s en woorden te gebruiken.

Vrijheid, persoonlijke groei, afwisseling en inspirerende opdrachten: dat was voor mij de motivatie om de stap te zetten naar zelfstandig ondernemen. Steenman Consulting bestaat sinds 2016 en richt zich op bedrijven die open staan voor verandering. Of het nu een interim opdracht- of consultancy opdracht is, ik streef er naar om altijd een blijvende verbetering achter te laten.

 • Bas Veendendaal, Manager Commercial Control

  "Nadat André al eerder voor T-Mobile had gewerkt, ging de voorkeur bij een nieuwe opdracht direct naar hem uit. "

  Bas Veendendaal, Manager Commercial Control
 • Marjan van Bergen, Director Financial Planning & Reporting

  "Open en coachende management stijl met oog voor de individu"

  Marjan van Bergen, Director Financial Planning & Reporting
 • Lennaert Koch, director Business Control KPN Products

  "André is een sterke senior business controller en een volwaardig en gewaardeerd business partner. "

  Lennaert Koch, director Business Control KPN Products
 • Rob Boekhout, Senior Manager Deloitte Consulting

  "Op het moment dat de planning stroef liep, heeft hij de regie op zich genomen"

  Rob Boekhout, Senior Manager Deloitte Consulting
 • Jan Willem Ruigrok, Manager Corporate Accounts & BidManagement

  " Deze aanpak leidt regelmatig tot een beter resultaat"

  Jan Willem Ruigrok, Manager Corporate Accounts & BidManagement